luni, 21 octombrie 2013

Ce se intampla cu padurile din Romania ?!?

Străinii cumpără păduri in România, la preturi de zece ori mai mici decat in Austria!!!

Investitorii de peste hotare sunt interesaţi atât de mult de pădurile românesti, încât şi-au înfiinţat chiar si o asociaţie.

In ultimii ani, investitori austrieci, germani şi finlandezi au investit sute de milioane de euro în achizitia de suprafete împădurite de aici. Interesul străinilor este strâns legat de pretul cu care se vând pădurile.

Dacă in Austria, spre exemplu, un hectar de pădure se vinde, in medie, cu 10.000 de euro, în Romania costa de zece ori mai putin, respectiv 1.000 de euro.

Cel mai bun exemplu îl reprezintă, însa, universitatea americană Harvard, care detine, in zona Vrancea, peste 35.000 de hectare de pădure.

România taie trei hectare de ppdure in fiecare oră, suprafata forestieră totală despădurita si degradată, in perioada 2000 - 2011, fiind de 280.108 hectare.
"Studiul Greenpeace relevă că aproape jumatate, mai exact 48,95% din suprafetele despădurite in perioada 2000-2011, se află in actualele arii protejate. Mai grav este faptul că sunt afectate chiar padurile virgine, acestea fiind printre cele mai valoroase. In comparaţie cu alte tari din Europa, unde suprafeţele rămase sunt mult mai mici, Romania are 218.500 de hectare de păduri virgine", a declarat Doina Danciu, coordonator de campanii Greenpeace România.

Cele mai putine cazuri de tăieri ilegale s-au înregistrat in Giurgiu si Teleorman, cu cate opt, respectiv 39 de cazuri, unde suprafata de pădure este semnificativ mai mica fată de alte judeţe. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu